Logga

Mette Picaut

M Picaut - Swedish Skincare

M Picaut's filosofi är "Less is more". Naturen erbjuder det mesta som behövs. Ingredienserna  kommer från odlingar där det är rent och enkelt att välja ingredienser och där odlaren har omsorg om plantor och miljön.

Det känns viktigt att våga förena motsatser och att ge sig ut på nya spår. Något som avspeglas i produkterna. Tankar som alltid finns bakom valen av ingredienserna är effektivitet, sinnlighet och naturnära oavsett från vilken del av världen, eller forskningen, de kommer från.

Havtorn har varit känt sedan tusentals år för sin helande verkan. Extrakt från fruktköttet anvönds i M Picaut produkterna.

Havtorns förmåga att förbättra eksem och acne är internationellt känd. Forskning har visat att havtorn kan förbättra metabolismen i huden och sakta ner åldrandeprocessen, tack vare extremt höga doser av vitamin A och Tokoferoler (vit. E). Den har även en dokumenterad effekt på behandling av brännskador, dermatitis och acne.


Några av havtorns många fördelar
  • Quercetin, en flavonoid. Sägs vara naturens främsta anti-inflammatoriska ingrediens. Fungerar som en anti-histamin. Hjälper problemhud.
  • Betakarotiner och karotiner skyddar huden från skador av sol.
  • Salicylic acid, är anti-inflammatorisk och har en cellförnyande och mild exfolierande verkan.
  • Ferulic acid; antioxidant, anti-microbiell och anti-inflammatorisk. Renande.
  • Palmitoleic acid (Omega 7). Unik fettsyra, som saktar ner hudens åldrande.
    Anti Age.
  • Flavonoider som kaemperol och isorhamneti, bekämpar infektioner, stärker väggarna i de små kapillärerna och hjälper skadad hud.
  • Dessutom innehåller havtornet höga doser pro-vitamin A och vitamin A, C och E (tokopheroler). Samt vitamin B, zink, järn, kalcium och magnesium. Anti Age.

Ansiktsbehandlingar - M Picaut

Mina behandligar är alltid anpassade utifrån kundens hud och önskemål.

M Picaut Plus 90 minuter - 1130 kr
Varma kompresser, rengöring, ånga och kort portömning och en hudstärkande och avslappnande ansiktsmassage. Därefter special ansiktsmask. Dekolletage och nack- massage.

Basic 75 minuter - 1030 kr
Rengöring, ånga och portömning, Dekolletage/ nack- massage.
Ansiktsmassage i mån av tid.
 

Tillägssbehandlingar

Ryggmassage 20 minuter - 320 kr.
Frans och brynfärg/form - 250 kr/styck
Portömning för studerande tonåringar. 60 minuter - 950 kr.

Dina M Picaut-produkter finns i butiken

I butiken på Svegatan 20 kan du köpa dina produkter från M-Picaut. Kontakta mig så lägger jag undan. Välkommen till butiken ...

KONTAKT
Liselottes Hud & Kroppsvård
Sveagatan 20
413 14 Göteborg

TEL: 0736-56 29 53